Dagens internett og muligheter

Finnes det i dag noen grenser for hva som skjer og som man kan gjøre på internett? Det tror jeg er i hvert fall meget snevert og begrenset det man ikke kan finne ut av eller gjøre via internett i dag. Selvfølgelig snakker vi innenfor lovens grenser, og det som «vanlige» mennesker ønsker å gjøre. Selv der er det mye som beveger seg i grenseland og mulighetene er utallige. Det er vel omtrent bare ens egen fantasi som setter en stopper for hva som kan skjer og som man kan gjøre.

Dagens internett og muligheter

Sosiale medier

Det veldig store for mange er i dag se sosiale mediene som «alle» benytter seg av. Det er vel knapt noen lenger som ikke har hørt om for eksempel Facebook. Det er vel den desidert største av de som er å finne i dag. Men de har ikke alltid vært der, og før deres storhetstid så var det mer forum som var populært og det «hotte». Facebook er faktisk ikke mer enn 15 år gammelt nå i 2019, men det føles jo som om de alltid har vært der. Alt skal jo skje via Facebook nå i dag og den som ikke har Facebook i dag er jo nesten som en antikvitet å regne. Selv min far som ble over 70 år før han forlot oss innså jo etter mange år som motstander at han måtte «krype til korset» og installere Facebook både på datamaskinen sin og på telefonen.

Men det finnes flere sosiale medier i dag. Og det er noen som er i ferd med å vinne markedsandeler mot Facebook og kreve sin rett i markedet mer og mer. Men igjen så er jo da Facebook blitt så store at de kjøper jo opp en del av disse oppkomlingene og setter de i system opp mot sine egne allerede eksisterende systemer. Et godt eksempel på dette er vel både Instagram og for eksempel. Whatsapp. Skal være usagt, men jeg tror at i hvert fall til Instagram så er det faktisk Facebook som står bak som utvikler og ikke oppkjøper slik jeg nevnte. Men det får jeg heller finne ut av ved en senere anledning.

Mange medier

Mange medier

Google er jo en annen stor aktør på markedet selv om den ikke har direkte det samme opplegget som Facebook. Jeg husker ikke alle detaljer lenger, men jeg mener at Microsoft er en medspiller på parti med Google og flere av de variantene der. Andre sosiale medier igjen er for eksempel LinkedIn, Myspace, Twitter, Snapchat, mange ulike wikier og et utall andre og mye mindre steder.

Alle aldere

Og du har vel selv sett hvordan dagens mennesker bruker alle disse mediene? Det er jo ikke mulig å gå på utsiden døren hjemme før man treffer på et menneske som går og surfer på sin telefon eller sitt nettbrett. Det å snakke med et menneske i dag er jo omtrent vanskeligere enn tidligere, mens det å chatte og holde kontakt på den måten er jo blitt utrolig enkelt. Hvor befinner du deg i dette kaoset? Er du en av de som er online til enhver tid hele døgnet og lider dersom din telefon eller din internettlinje forsvinner noen timer