Interaktiv utvikling

Interaktive opplevelser – ja det er et stort tema i dag med alle de forskjellige tingene man kan koble seg til webben og surfe rundt. I dag er det jo helt vanlig å sende direkte via telefoner og nettbrett fra steder man er for å dele av det man ser eller opplever. Hadde noen sagt noe slikt for 10-20 år siden så hadde de nesten blitt sperret inne på galehuset.

Interaktiv verden rundt

Jeg har i perioder bodd på andre siden jordkloden på grunn av muskel problemer i rygg og nakke. Da er det godt med varme. Og hva er da bedre enn å bo i Thailand når det er på det kaldeste hjemme? Men selv om man er på andre siden av jordkloden så er det ingen problemer lenger å holde kontakt med Norge og se de som er i andre enden. Det finnes mange programmer som man kan ringe de opp og åpne kamera og sitte og chatte i timevis. Dette var for kanskje 6-8 år siden og litt før det igjen. I dag har utviklingen gått enda lenger med sosiale medier. Man kan sende direkte video opptak av det man opplever der og da og partene i andre enden kan se det samme som du filmer. Og det er ikke lenger utelukkende for en mottaker, men jeg tror det er ubegrenset med bruker som kan logge inn og se det nettopp du sender.

Sosiale medier

Jeg vet ikke helt når det dukket opp, men det har blitt veldig populært å sende direkte fra ting man opplever via Facebook nå om dagen. Det er ikke veldig lenge siden det dukket opp – ja ja det kan være to tre år – tiden går fort uten at jeg henger helt med i svingene på alt som skjer online og i den interaktive verden.

Live streaming

Det var først flere forskjellige apper som forsøkte å lansere livestreaming til telefon. Men det ble ikke den helt store suksessen. Men når Facebook blandet seg inn på markedet, ja da tok det helt av. Allerede i 2016 så bruker av Facebook 100 millioner timer med video via dem.

Først åpnet de for kjente profiler, så for IPhones innehavere og så for allmenheten med Android telefoner.

Det er flere måter å gjøre dette på og å velge hvem som skal få se dine direktesendinger. Du gjør innstillinger før du starter sendingen. Men du kan ikke se hvem som kobler seg opp og ser dersom de ikke gir seg til kjenne. Og dine venner kan se sendingen i etterkant også for sendingen lagres på dine private sider på din tidslinje. Der kan du når som helst hente den frem igjen og nyte din egen video – regner jo med at du trives som videoartist når du eventuelt legger ut en slik direktesendt video. Men du må jo ikke være med på videoen selv da – det kan jo være av alt som skjer rundt deg og ikke et eneste sekund med deg selv i fokus.