Internett og muligheter

Hva kan man bruke internett til i dag? Det er et spørsmål mange stiller seg eller har stilt seg – i hvert fall de som er fra en liten smule eldre generasjon. Men det er mange av dem også som er spesialister i mange ting på nettet i dag. Min far kjøpte sin første laptop i godt voksen alder. Husker jeg riktig så var han nær 60 år gammel før han kjøpte den. En god alder for å begynne å lære ting igjen. Helt riktig er ikke det at alt skulle læres, for han hadde hatt noe data med litt enkel opplæring på jobben som lærer. Men det var mest bruk av dataen og ikke i bruken av internett.

Utrolige muligheter

Det mest vanlige å foreta seg på internett i dag for den vanlig mann og dame i gaten er vel lese nyheter, lese og eller skrive på Facebook, sjekke email, lete etter informasjon og kanskje skrive et brev eller en melding for å sende som email.

Men jeg kan godt forstå om noen er bekymret for å koble seg til internett i dag – det er jo et mylder av forskjellige muligheter. Og kjenner du lite eller ikke noe til dette, ja da er det ekstra vanskelig.

Hvor trykker jeg først? Skal jeg svare ja eller nei på dette spørsmålet som kommer opp? Hva er en browser? Den knappen jeg trykket på tidligere er borte – hva gjør jeg? Ojj jeg blir tilbudt fri ferie mot å svare på noen spørsmål – det kan vel ikke skade? Ohhh der kom det et tilbud om gratis telefon mot å bare betale for portoen! Gratis Tv og andre produkter også. Lån i alle retninger ved bare å fylle ut et lite skjema.

Virus?  Hva er det? Jeg har da ikke trykket på noe som har virus. Det var jo norsk tekst på alt jeg har vært inne på så det kan da umulig ha noe med virus å gjøre?

Lett forvirret

Det er lett å forstå at noen kan bli forvirret i den jungelen internett er i dag. Før så var det enklere – da var det som oftest bare en eller to måter å løse tingene på, mens i dag er det en hel mengde muligheter for å komme frem til samme resultat. Ganske utrolig hvordan denne utviklingen har skutt fart og fortsatt galopperer av gårde. Ikke enkelt å følge med selv om man benytter internett daglig. Ting endrer seg og oppdateres i et utrolig tempo. Det du hadde full kontroll på for et år siden er totalt endret i dag. For ikke å snakke om fra den gangen jeg begynte å bruke forskjellige ting – nå fungerer ikke de lenger – nye ting har erstattet dem og byttet navn med mer, men det er samme tingen egentlig for det er og blir samme resultat som for 20 år siden.

Jeg skal prøve å fordype meg innover i internett en del i de neste artiklene slik at det forhåpentligvis blir enklere å forstå saker og ting både kanskje for meg selv og også for deg som har gleden av å lese mine artikler. Håper du har en fornøyelig tid.