Mynter, sedler, kort eller virtuelle penger

Veldig mye handler om penger her i livet. Har man mye penger kan man gjøre hva man vil, men har man lite eller ingen penger blir det veldig begrenset hva man kan foreta seg. Da må man sørge for å holde liv i seg selv først og fremst. Skulle man klare å spare noe ekstra så er det sikkert noe man ønsker å gjøre og de sparemidlene forsvinner ganske snart. Alt fra ubetalte regninger som ligger fra man ikke hadde penger, til det å kjøpe seg noe eller gjøre noe man har ønsket over lengre tid. Regninger bør man jo sørge for å få betalt i så lang utstrekning som overhodet mulig.

Mynter, sedler, kort eller virtuelle penger

Penger

I dag er ikke penger det samme som det var i «gamle» dager. I de dager var det klingende mynt og knitrende sedler som gjaldt når man snakket om penger. Men i dag er det stort sett et lite plastikk-kort som gjelder. Eller virtuelle penger ute på internett. Mynter og sedler blir bare sjeldnere og sjeldnere. Jeg tipper at det er ikke mange årene før penger i den formen er helt borte og alt med penger går elektronisk. Alt peker i hvert fall i den retningen. Jeg synes nesten synd på de som er blant samfunnets eldste i dag som ikke er så bevandret i dette med internett, data og elektronikk. For dem er denne utviklingen nesten et problem mer enn det er til nytte.

Norge

Her i Norge er utviklingen langt på vei mot et pengeløst samfunn allerede. Det blir bare færre og færre banker. Og de bankene som er igjen har ikke kontanter lenger, men de fungerer bare som rådgivere og for å holde på ute på internett. Og det at alt av penger og økonomi foregår ute på nettet medfører igjen at de her i verden som har dårlige hensikter prøver seg til stadighet med nye triks for å forsøke å tjene penger.

Uærlige hensikter

De gamle «Nigeria» triksene florer fortsatt på for eksempel internett, men enkelte ganger i nye utgaver. Du har vunnet penger i lotterier for eksempel er en ofte brukt variant. Eller du har blitt trukket ut og vil få tilsendt noen millioner dollar dersom du bare sender all din personlige info til et angitt sted. Eller «vi» leter etter en business partner og har funnet ut at du stemmer med våre kriterier. Vennligst send oss din informasjon og vi sender deg x antall millioner dollar som du kan investere. Dette er bare noen av de triksene som benyttes. Så man skal være veldig observant og følge med på hva man aksepterer og godkjenner ute på internett. Personlig informasjon skal aldri deles mer enn der man er helt sikker på at det er riktig sted. Og dersom noen skulle ringe deg og presentere seg som et datafirma og be deg gjør noe på din datamaskin så avvis dem direkte. For eksempel Microsoft vil aldri kunne ringe deg og si at de skal hjelpe deg med å fjerne et virus på din datamaskin. Dersom det skjer så er det garantert et forsøk på å få tak på din personlige informasjon for å misbruke den på en eller annen måte.

Microsoft