Nyheter i verden og fotball

Det skjer noe hele tiden. Enten vi snakker private omgivelser eller i offentligheten. Og selvfølgelig da både nasjonalt og internasjonalt. Hele tiden er det både positive og negative ting som skjer. Men, dessverre er det mye negativt og sørgelige ting som skjer. De store nyhetene nå om dagene er jo fotball VM og hvordan utviklingen er der, men her først i uken kom det opp en trist sak fra Thailand hvor en guttegjeng er savnet etter å ha gått inn i en grotte. Slike ting er jo meget trist når det er flere mennesker som er savnet og alle tilhørende avventer situasjonen desperat i håp om at liv ikke har gått tapt.

Nyheter VM

Alle nyhets steder nå skriver veldig mye om fotball. Der er det jo kamper hver eneste dag nå. Gruppespillet er i ferd med å avsluttes, og vi får etter hvert klare de lagene som skal spille finalespillet. Norge er som kjent ikke med i fotball VM i år, men Sverige, Danmark og Island var alle tre kvalifiserte og har spilt sine gruppespill kamper ferdige nå. Island klarte seg dessverre ikke videre, men både Danmark og Sverige er klare for åttendelsfinalene.

Nyheter VM

En av de store nyhetene er jo at regjerende mester Tyskland ikke klarte å komme seg videre fra gruppespillet og er slått ut. Så i Tyskland blir det nok litt «oppgjør på kammerset» så snart de får «summet» seg over sjokket ved å ikke gå videre fra gruppespillet. I skrivende stund er det fortsatt 2 av de åtte gruppene som ikke er helt klare enda. De skal spille sine siste kamper i dag og i morgen. Men i den ene gruppen er de to lagene som går videre allerede klare – dette er gruppen med England og Belgia. De har begge seks poeng på sine to første kamper, mens Tunisia og Panama står begge med null poeng foran siste kampen. I den siste kampen er det noe mer åpent. Polen er slått ut, mens de tre siste lagene har enda mulighet for å gå videre. De tre lagene er; Japan, Senegal og Colombia. De lagene som er klare for finalespill i årets VM er; Uruguay, Russland, Spania Portugal, Frankrike, Danmark, Kroatia, Argentina, Brasil, Sveits, Sverige og Mexico. Og altså England og Belgia er også klare før de har spilt sin siste kamp som jeg sa. Så på lørdag 30. Juni starter finalespillet, og da blir det jo bare mer og mer spennende for hver dag som går. Finalespillet er jo cup spill og lagene er ute av VM dersom de taper sin kamp.

Seks av de åtte kampene er klare og ser slik ut; Frankrike mot Argentina, Uruguay mot Portugal, Spania mot Russland, Kroatia mot Danmark, Brasil mot Mexico og Sverige mot Sveits. Da mangler vi altså fortsatt to kamper som blir avgjort i dag og i morgen

avgjort i dag og i morgen

Vinner

Det er selvfølgelig umulig å forutsi hvem som vinner årets VM, men personlig synes jeg Brasil ser ut som om de er det sterkeste laget i år. De er jo også rangert som verdens beste lag som så mange ganger og i lang tid allerede. Men det er jo en stund siden Brasil sist vant VM, så kanskje det er 2018 som igjen er deres år? 2002 var siste gangen Brasil vant, og det var den gangen deres femte VM tittel.

Vinner