Snevert Internett bruk

Hva kan man oppleve på internett. Tja si det. Nettet kan være dørgende kjedelig i perioder, og det kan være fullt av liv i andre perioder. Men det meste kommer alltid opp til deg selv hvordan du skal ha din opplevelse av internett. «Låser» du deg fast i et fast spor og aldri beveger deg utenfor de sidene så blir det nok ganske kjedelig etter hvert. Men følger du men i tidens trender og oppgraderinger så kan du nok få en ganske utrolig opplevelse interaktivt.

«Låse seg fast»

Det å «låse seg fast» i et spor vil si at man bare slår opp og går på de samme sidene hver eneste gang man går inn på internett. Og det er mye man kan bli opptatt av og kanskje besatt av på nettet. Man finner jo så å si alt man kan tenke seg mellom himmel og jord nå ute på internett. Så hvilken interaktiv opplevelse du ønsker er nesten bare din egen fantasi som setter sperrer for.

Jeg for min egen del er vel ganske fastlåst på enkelte sider og bruker ikke nettet til veldig mye spennende. Når jeg står opp om morgenen (hmm jada formiddagen) så slår jeg på min laptop og åpner datalinjene. Direkte åpner jeg sider for å sjekke følgende; Email som jeg har fast lagt inn selvfølgelig, Facebook, valutakurser, nyhets side og Skype for å chatte min kompis som bor i Thailand. Noe særlig mye mer enn det åpner jeg ikke på direkten. Det skjer avvik, men ikke hver eneste dag.

Utover dagen øker også antall åpne sider som oftest på min pc. Da kommer kanskje bank siden opp – jeg er ofte inne og sjekker om det har vært noen bevegelser på fondene min som jeg har stående i DnB. De oppdateres jo daglig så jeg er inne og sjekker de så å si hver dag. Inne på noen søkemotorer for flyreiser for å sjekke om det har dukket opp noen billige turer til Thailand for eksempel. Jeg elsker å reise til Thailand nemlig. Valutasidene jeg besøker står også fast på kursen mellom norske kroner og thailandske Bath. Den kursen oppdateres kontinuerlig hele dagen så der følger jeg med.

Litt lønnsomhet

Så har jeg litt forskjellige prosjekter jeg driver med på nettet som krever noen åpne sider – de kommer utover dagen når jeg er helt våken. Dette er for eksempel undersøkelses sider. Man får tilsendt en email med en undersøkelse og går inn og svarer på spørsmål og så samler man poeng eller verdier etter hvor mange spørsmål. Disse poengene kan man når man har mange nok veksle til gaver eller kontanter. Jeg har tatt ut ganske mange forskjellige gaver fra slike ting opp gjennom årene. Tenkte i sin tid at hvorfor ikke selv om det går sakte – når jeg først sitter foran datamaskinen uansett så kan jeg samle poeng å få noe igjen for tiden min.

Jeg kunne skrevet mye mer om både hva jeg selv driver med på nettet og hva man kan drive med på nettet. Ser an litt om det kommer enda en sak om det eller om jeg bytter litt vinkel i de neste bloggartiklene mine!