Spill på Internett

Det å spille spill på internett er det mange som gjør, og det er mange som virkelig har blitt hektet på slik spilling. Det finnes spill i så mange varianter at det vil bli en umulig oppgave å lage noen form for liste på dette her i en slik blogg artikkel, men å nevne noen og kanskje beskrive litt fra noen spill burde være mulig. Jeg skal forsøke å gjengi litt av min egen erfaring gjennom årene med spilling på internett i hvert fall.Jeg har vært med i dataverden sin jeg fikk min første datamaskin – en Commodore 64. Jeg husker ikke hvilket år det var, men det begynner å bli noen år siden. Den første maskinen ble lansert i 1982 og det var ikke veldig lang tid etter det at jeg fikk min første maskin. Spillene jeg husker fra 80 tallet er tidlige utgaver av Mario Bros spill (ene) – kanskje best kjent som Super Mario i de senere årene.

Det var også et olympisk spill som var populært på den tiden samt et slikt boblespill hvor man blåste bobler for siden og knuse de igjen og på den måten samle saker og ting man trengte underveis i spillet. Tror spillet het noe som «Bubble Bobble» eller noe i den retningen.

 

Håndholdte spill

Så kommer det en lang periode hvor jeg ikke var noe særlig involvert i data og pc. Da var det slike små håndholdte spille konsoller som gjaldt noen år. Gameboy var navnet på en av de som var populære. Jeg husker min far var veldig opphengt et par slike spill i flere år. Rørte noen spillene hans så var det «krig» i heimen. Det ene spillet var «Donkey Kong» og det andre spillet var at man skulle hoppe fra tømmerstokk til tømmerstokk mens de fløt nedover en elv mener jeg det var.

Telefonens ankomst

Så i «nyere» tid begynte telefonen med berøringsskjermer å komme og det dukket opp mer og mer spill via pc. Tok helt av nå i nyere tid gjorde det vel først noen år etter at Facebook hadde etablert seg skikkelig og de begynte å slippe inn spill etter spill på sin plattform. I dag kan man spille veldig mange spill via facebook. De har blitt så store at det nesten er umulig å fullføre spill uten å åpne spillene gjennom facebook for å få tak i hjelp og hjelpemidler som finnes ute på nettet. De justrer deg i den retningen de vil ha deg nesten uansett. Makten ute på internett i dag er stor og mektig.

De spillene jeg har brukt mange timer på gjennom facebook er flere varianter av Candy Crush. Det ene heter saga og neste heter soda. Så kommer det varianter av de igjen og slik holder det på for å lokke deg til å bruke flere og flere timer med deres spill.

Tidligere var jeg med på noen farming spill også, men de ble til slutt så lange og for meg umulige å tilfredstille. Så til slutt slettet jeg de spillene. Bejeweled Blitz er også et spill jeg spiller av og til å dag og har spilt i mange timer siden jeg så spillet første gang.