Varme på høsten

Hva kan man oppleve ved å bruke internett? Jo det er mye – så langt som internett er utviklet i dag så er det nesten bare din fantasi som setter en stopper for hva som kan oppleves ved å bruke internett. Jeg vet nesten ikke hvilke temaer jeg skal skrive om, det er bare så utrolig mye. Men siden sommeren nærmer seg sin slutt og det har ikke vært noen stor sommer så la meg se om jeg kan finne noen gode plasser med litt luksus å reise til utover høsten.

Etterlengtet varme

Selv om vi skulle skrive både oktober og november så er det fortsatt mange steder som det finnes varme. Og man behøver ikke reise alt for langt heller. Syd Europa har fortsatt meget behagelige temperaturer, men det kan jo variere noe fra år til år. Det er jo «værforbehold» der akkurat som sommeren i Norge. Ingen garanti for at det er varmt ute selv om det er sommer. I syd Europa som Spania, Algarve i Portugal, Hellas, Kypros og Mallorca er sesongen med varme på retur. Du kan fortsatt ha mange fine dager, men jo senere i måneden du er der jo større er sjansen før at det blir kjøligere og en del regn. Temperaturen kan fort gå under 20 grader en bit.

Sicilia er et bra valg som fortsatt har varme i Oktober. Så er også Antalya og Marmaris. Alle disse tre stedene burde være ganske sikre for fint og varmt vær i hele oktober. Velger du derimot Mallorca så er svingningene større. Her kan det bli kjølig. Men normalt sett burde temperaturen ligge rundt 25-26 grader på alle disse tre stedene.

De greske øyene kan også være et godt valg i Oktober. Men det kan svinge her som alle andre steder. Temperaturene ligger normalt mellom 20 og 24 grader. Rhodos er det mest safe, men Kreta på andreplass og Santorini og Korfu på de påfølgende plassene.

Kypros

Kypros er en av de stedene som byr på mye sol også i Oktober. Her kan temperaturen fort krype opp under 30 grader og på gode dager over 30. Men også her kan det være ustabile forhold – da spesielt mot slutten av måneden.

Kanariøyene

På disse øyene kan man også finne god varme i Oktober. Et populært sted for mange såpass sent på sesongen og året. Du kan ofte ha sole opp til 7 timer hver dag her på Kanariøyene.

Utenfor Europa

Dersom det er ok å sitte noen flere timer på fly for å finne mer varme, så er mulighetene store og mange utenfor Europa. Da er det nesten bare å ramse opp;

Florida, Egypt, Bali, Kapp Verde, Thailand eller Dubai. Alle disse plassene har godt med varme nesten hele året. Det kan komme noen regndråper her og der, men det regner varmt vann på mange av disse stedene og ikke istapper som det gjør i Norge store deler av året.

Alle plassene jeg har nevnt har flyforbindelse fra Norge. Enten via forskjellige charter selskaper eller direkte via forskjellig linjefly. Søk litt her på nettet og du surfer deg lett vekk og inn i en drømmeverden.