Vi mennesker er rare

Mennesker er skap for å gå på to ben. Så enkelt er det bare. Det som har forundret meg en del den siste tiden er alle de som ikke godtar nettopp dette. De skal absolutt opp i luften på en eller annen måte. Om det så bare er for en kort periode så kjemper mange mennesker om hvordan de kan være i luften lengst mulig, eller om de kan hoppe lengst opp fra bakken både med og uten tilløp.

Det enkleste

Jeg mener at menneske tilhører på bakken og skal gå på to ben. Men det er mange som ikke er enig med meg i den påstanden. Ta for eksempel innen sportens verden. Lengdeløp er det mange som driver med. De løper – ok – de hopper – hmmm – hvorfor hoppe? Prøv selv du så skal du se hvor dumt det er – bruke mange år på å hoppe noen få meter bortover når man kan gå eller løpe det like kjapt!

Og neste steg etter det er jo da tre-steg hopp. Der løper de også – så hopper de og lander på ett ben før de jumper ut i sanden. Hmmmm

Opp i høyden

Ser jeg på de som ønsker å komme oppover i skyene så er det mange varianter. Men igjen her mener jeg at dersom menneskets skaper hadde ønsket at vi skulle komme oss oppover så hadde han skapt oss med vinger.

Det simpleste og laveste av de som hopper oppover er i sporten høydehopp. Her løper de alt de kan og hopper oppover for så å lande bare noen få centimeter lenger bort? Hva er hensikten?

Og en variant av denne igjen er de som kommer løpende med et hjelpemiddel. En lang stav som de setter i bakken foran seg før den nesten knekker og de blir kastet flere meter oppover i luften. Men også her kommer de ingen vei og lander igjen bare få centimeter lenger borte på en tykk madrass. De sliter for å hoppe oppover for så å måtte ha enda flere hjelpemidler for å ikke skade seg. Kanskje de nesten ønsker å bli litt skadet?

Burde menneske hatt vinger

Så har vi de som burde hatt vinger – det hadde vært mye enklere for dem enn alt det utstyret de kler på seg for å oppholde seg i luften. Fallskjerm hoppere, base hoppere, seilfly, hang gliding og paragliding.

Det er sikkert en god følelse å sveve der oppe, men vi mennesker er bare ikke skapt for dette er min mening. Hadde gud ment vi skulle sveve der oppe i luften så hadde han skapt oss med vinger! Hva sier du til å sveve 41 kilometer nedover. Det er nemlig det som er verdensrekorden i høyeste fallskjerm hopp!

Vinger og svømmeføtter

Men de som utfører noe av det mest «idiotiske» jeg vet om må vel være de som stuper. Først svever de litt i luften – så er de under vann og så må de svømme en bit. Hadde dette vært meningen hadde vi blitt skapt med både vinger og svømmehud mellom tærne – eller kanskje til og med finner.

Håper du skjønner humoren i denne artikkelen – jeg klarte nemlig ikke å dy meg  🙂